37-годишният мъж има множество присъди

С постоянен арест е мъжа, подал фалшив сигнал за бомба в столичен МОЛ. Това стана по искане на Софийска районна прокуратура, съобщиха от държавното обвинение.

Евакуираха посетителите на столичен мол заради сигнал за бомба, има задържани (ВИДЕО+СНИМКИ) 

Припомняме, че двама души бяха задържани, Единият от двамата арестувани говори само по NOVA от дома си в Плевенско.

61-годишният Венелин Василев е от плевенското село Опанец. От неговата   къща, в понеделник, е подаден сигнал за бомба в столичен МОЛ.

“Каза, че има бомба в МОЛ-а и е затворил..”, каза Василев пред камерата на NOVA. 

Сигналът подава 37-годишният Стоян Петров от мобилния си телефон. Той е от Свиленград, но живее заедно с Венелин в плевенското село Опанец.

Венелин Василев твърди, че не е знаел за обаждането. Разбрал по-късно. “След час и нещо идват 20 души полицаи. Арестуваха ни и ни откараха”, допълва той. 

Повдигнаха обвинение на мъжа, подал фалшив сигнал за бомба в столичен мол

Двамата мъже са приятели. Венелин приютил Стоян в дома си. 

Обяснението на Стоян за телефонното обаждане – гледал в интернет записи от учредяването на партията „Спаси София“ ден по-рано и се ядосал. Мислил си, че поддръжниците на Борис Бонев още са в МОЛ-а.

37-годишният Стоян Петров вече е с обвинение. Срещу мъжът има 13 заявителски материала за кражби през годините. Венелин Василев ще е свидетел по казуса.

А 61-годишният Венелин е излежал присъда за убийство през 1976 година. Има обвинения и за нанасяне на средна телесна повреда.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.