„Отношенията ПП-БСП не са счупени, но трябва да има граници. Това го решават лидерите”, каза Георгиев

Подадох сигнал до главния прокурор за действията на регионалния министър Иван Шишков и го е подкрепих с конкретни документи.

Това каза в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS депутатът от ПП Георги Георгиев, който в предишния парламент бе депутат на ИТН.

Относно отговора на служебния регионален министър Иван Шишков по изказаните обвинения, депутатът каза: „Той нищо не отрече, даже потвърди – знае, че договорите (за строеж на пътища – б.р.) са незаконни”. Той е сезирал прокуратурата за плащания по АМ „Хемус”, за пътя „Мездра-Ботевград” и за текущи ремонти, обясни Георгиев.

БСП обяви кога ще се състои лидерската среща

Относно преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандат на БСП, той обясни: „Всичко, което се случи в този парламент – в контекста на хартиената бюлетина, в контекста на законите, свързани с противодействие на корупцията и коалиционния подход преди това на ГЕРБ, ДПС и БСП, дори изборът на председател на парламента показват, че това е една по-вероятна коалиция и нашето присъствие там не е толкова резултатно, колкото те могат да съставят правителство”.

„Отношенията ПП-БСП не са счупени, но трябва да има граници. Това го решават лидерите”, каза Георгиев.

Запитан дали причината съпредседателят на ДБ Христо Иванов да не отиде на лидерската среща и дали причината за това не е скандалът Nexo, депутатът от „Продължаваме промяната”, каза, че не може да отговори. „Тепърва ще излиза информация и няма как той да е причина”, обясни Георгиев.

Депутатите създадоха временна комисия за Nexo

Според него механизмът за финансиране на партиите е добър. „За да влезеш в политиката, трябва да имаш определено ниво, трябва да си и финансово независим. В момента, в който станеш финансово независим, приключва и борбата с корупцията. Ако искаш да постигнеш определени резултати, трябва да си независим. Партията има структури…”, недоизказа се той.

 „До колкото разбирам, това, което ми казвате, е по-скоро политическа атака”, каза депутатът от ПП по повод сезирането на евроинституции за скандала с Nexo. Всеки един е наясно, че отиваме към един свят, в който ще изчезнат хартиените пари. Това в момента се експериментира – електронен долар, електронно евро – те са базирани на blockchain (блокчейн) технологията. Това, което се случва, е нормално за този експериментален процес, това е политическа атака”, каза депутатът от ПП.

Според него КПКОНПИ вече трябва да прави проверки и да може да запорира имущество по скандала с Nexo.

Повече по темите вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.