Ракът не винаги е присъда, казват експерти

Има ли надежда за безнадеждни диагнози? Как можем да лекуваме духа и тялото си, ако страдаме от сериозно заболяване? В „Темата на NOVA” тази събота кореспондентът ни във Франция Петя Желева ще ни заведе в различни части на Европа, за да ни покаже медицината на бъдещето, която побеждава смъртоносни болести. Това е медицина, която съчетава постиженията на науката с лечението на духа.

Нови лечения, профилактика, промяна в начина на живот – ракът не винаги е присъда. Около 40% от онкологичните заболявания могат да бъдат предотвратени,  а всяка година продължителността на живот с тази диагноза расте. Увеличава се и броят на пациентите, които успяват да преборят болестта. Повече за борбата с рака, както и за връзката между стреса и болестите разказва проф. Давид Хаят.

Откъс от „Медицина на надеждата” вижте във видеото, а целия материал гледайте в „Темата на NOVA” в събота, след Централната емисия на Новините на NOVA.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.