На 41 години Редмейн може да се похвали с редица отличия за работата си

Ролята ми в „Момичето от Дания“ беше грешка. Това заяви носителят на "Оскар" Еди Редмейн в ексклузивно интервю за „Гардиън“. В него той говори още за успеха и как се учи от грешките си. Разкри и детайли от личния си живот, включително причината за това да не носи сватбената си халка.

Актьорът Еди Редмейн отново стана татко

"Аз съм невероятно щастливо женен, така че се опасявам, че няма никаква сензация", казва той. Актьорът уточни, че спрял да носи халката си, след като два пъти я губил. 

На 41 години Редмейн може да се похвали с редица отличия за работата си, сред които наградите „Оскар“, „Бафта“ и „Златен глобус“ за ролята на Стивън Хокинг в "Теорията на всичко", призът „Оливие“ за гущероподобния, меркантилен Емси в "Кабаре", “Тони” за ролята на асистента на Марк Ротко в "Червено", както и антипризът “Златна малинка” за най-лош актьор в поддържаща роля във фентъзито на сестрите Уашовски "Възходът на Юпитер".

Лондонският мюзикъл "Кабаре" с най-много номинации за наградите "Оливие"

Въпреки успеха, който има Редмейн, той преминава и през роли, с които открито признава, че не се гордее. Такова е участието му в лентата "Момичето от Дания" - филм, за който той казва, че не би се чувствал комфортно да снима сега. Еди смята, че ролята на художничката Лили Елбе, един от първите известни хора, подложили се на операция за смяна на пола, е трябвало да бъде поверена на трансизпълнител. "Направих този филм с най-добри намерения, но мисля, че беше грешка", казва актьорът.

"Теорията на всичко" – или колко трудно е да бъдеш Стивън Хокинг?

"Вярвам, че всеки иска да може да изиграе всичко. Това е, за което мечтаем като актьори и което трябва да правим. Никой не иска да бъде ограничаван от своя пол или сексуалност, но в исторически план тези общности не са имали място на масата. Докато няма равенство, не бих играл повече такива роли. Мога само да се уча от грешките си", допълва още той. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.