Премиерите Донев и Ковачевски са провели телефонен разговор

Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски, съобщиха от правителствения пресцентър. Двамата са обсъдили  необходимостта от спокойно и безпроблемно протичане на предстоящите чествания на 151-ата годишнина от рождението на големия революционер Гоце Делчев.

В тази връзка в понеделник, 30 януари, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен Тончев ще имат работна среща със своите колеги в Скопие за уточняване на съвместните действия за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари.

Прокуратурата и ГДБОП разследват закана за убийство срещу Християн Пендиков

Премиерите Донев и Ковачевски са обсъдили още ползите от по-задълбочено взаимодействие между двете държави в сферата на сигурността и особено в случаите на криминални прояви или при заплахи срещу граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание.

В разговора премиерът Донев е изтъкнал очакването на страната ни Република Северна Македония да предприеме необходимите действия за прекратяване на говора и престъпленията от омраза, както и за зачитане на правата на македонските българи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.