Последният случай е от понеделник сутринта

Години наред улица в София е арена на катастрофи. Потърпевши потърсиха NOVA във връзка с пътнотранспортни произшествия, които се случват на едно и също място вече пет години - в тяхната ограда. Последният случай е от понеделник сутринта.

„През 2019 г. дойдоха хора от Столичния инспекторат и от общината и ограничиха скоростта, слагайки маркировка, която шуми. Бяха поставени и знаци, че следва опасен завой. Това обаче не доведе до намаляване на инцидентите”, коментира Александър Лазаров, чийто имот е засегнат.

Мъжът подчерта, че Източната тангента е изключително натоварено трасе. „В шест от инцидентите, които са общо седем, има еднакви метеорологични условия – през зимата, когато има „черен лед” и снеговалежи”, добави той.

В коментар за NOVA от Столичната община заявиха, че през 2019 г. са поставени знаци за остър завой, както и шумна напречна маркировка. Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Заради продължаващите инциденти ще бъде извършена нова проверка и сезирана „Пътна полиция” за засилване контрола на скоростта и поставяне на камери.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.