Салонът е единствената публична сграда, която се ползва за общи събития и избори

Тази нощ са изгорели салонът и пощата в с. Белиш. При пожара няма пострадали хора. Огънят избухнал през нощта, забелязан е от възрастен човек, който живее наблизо. Салонът е единствената публична сграда, която селото ползва за общи събития и избори.

„Там селото празнува всички общи празници. В понеделник трябваше да имам приемен ден там. Салонът бе върнат в собственост на Община Троян след продължителни и сложни административни процедури, които заедно с кмета Тодор Радевски водихме с „Български пощи”, а помещението, в което се извършват пощенски услуги, е собственост на Пощите. Много бяха срещите ми с различни институции. Успяхме да осигурим решение на Министерски съвет, за да легитимираме собствеността си. Община Троян финансира реконструкцията и обзавеждането и предостави салона на селото. Вложен беше немалко доброволен труд на хора от Белиш за реконструкция на покрива”, каза кметът на Троян Донка Михайлова.

Причините за пожара се изясняват. Районът се обезопасява от ОП “ Комунални услуги”. Сградата е застрахована.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.