След 4-часова акция е открит с комоцио

Опасно студено време в Смолянско. 16-годишно момче е паднало в гориста местност край писта в Пампорово. Скиорът е излязъл от пистата и след удар в дърво се е озовал на 20 метра в местността "Малина".  Ударът е бил изключително силен.

Младежът се е обадил на майка си и ѝ е казал, че е претърпял инцидент на пистата, след което е загубена връзката с него. Жената е подала сигнал до ПСС и полицията, които с доброволци са започнали да го издирват. След 4-часова акция е открит с комоцио. Закаран е в болницата в Смолян.

Той е докаран от ЦСМП - Смолян в Спешния кабинет на УМБАЛ “Свети Георги” Пловдив и след редица изследвания е настанен при специалистите от Клиниката по неврохирургия на университетската болница. Според лекарите няма опасност за живота му.

Според кмета на Чепеларе в района обстановката е зимна, но навсякъде е опесъчено. По думите му движението е нормално. Термометрите показват -10 градуса. Улиците са заледени.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.