Това научи NOVA от свои източници

Изпълнителна агенция "Медицински одит" състави шест акта за административни нарушения на "Шейново" за случая с разменените бебета, научи NOVA от свои източници. Eдин от документите е връчен на болницата, а останалите пет - на служители, свързани с допуснатата грешка.

Предстои да бъде съставен и връчен още един акт, съобщиха от Агенцията.

По закон срещу всеки от тези актове може да бъде подадено възражение в 7-дневен срок. Ако това се случи, думата ще има наказателният орган. 

"Така се поставя началото на административно-наказателното производство, чиято регламентация е уредена в Закона за административните нарушения и наказания", обясняват от "Медицински надзор".

Обезщетение за разменени бебета в Европа: Между 370 хиляди и 2 млн. евро

Припомняме, че през декември стана ясно, че две бебета са били разменени в родилния дом. Така те били разделени от биологичните си родителите за период от четири месеца. 

Още тогава от "Медицински одит" обявиха, че са установили неспазване на медицинските стандарти и правилата в болницата. През януари децата доброволно бяха разменени и вече са с родителите си. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.