Това написа в профила си във Facebook съпругата му Рени Врангова

„Александър Морфов е официално дисциплинарно уволнен. Да живее Александър Морфов!”. Това написа в профила си във Facebook съпругата му Рени Врангова.

Актьори от Народния театър поискаха оставката на културния министър

Припомняме, че режисьорът се обяви против присъствието на Велислава Кръстева - пиар на театъра и бивш пиар и депутат от ДПС. 

Пиарът на Народния театър нарече Александър Морфов „насилник”

По-рано днес самата Кръстева съобщи, че напуска Народния театър."От 1 март не съм част от екипа на НТ “Иван Вазов”. За мен беше чест", написа тя.

Велислава Кръстева напусна Народния театър

Вечерта пред сградата на Народния театър „Иван Вазов” се събраха актьори и режисьори в подкрепа на режисьора Александър Морфов.

„Преживявам го като собствен срам, позор преживявам мълчанието на колегите. Не ги упреквам, само казвам, че това е съучастие в едно колективно убийство на един извънреден творец”, каза режисьорът Лили Абаджиева.

Според нея е крайно време да не остават на заден план артистите и интелектуалците на държавата в решаването на големите въпроси на нашето общество.

„Да се създаде Закон за театъра, който да не позволява да се случват такива аномалии”, призова Лили Абаджиева.

„Той е човек с характер, с позиция, това се отразява на неговите спектакли. Точно той като символ на това, което трябва да следваме, да бъде изхвърлен от театъра – нямам думи”, каза актьор. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС