"Трябва финансова дисциплина”, каза представителят на ГЕРБ-СДС

„Разговори между политици винаги е имало и ще има. Притеснява ме, че това е ненормално за държавата. Докато не започнем да говорим помежду си, няма как да намерим решение. Ако нямаме грижа за държавата, защо се явяваме на избори”. Това запита в предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Росица Кирова от ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ нейната партия е намерила доста теми, по които да се обединят с някои формации. „Първата цел трябва да бъде да разговаряме в името на България и на българските граждани. Две години държавата буксува. Нужна е финансова дисциплина, има много непопулярни мерки, които да бъдат взети”, каза тя.

Кирова даде пример с това, че държавата подпомага най-големите, активни и печеливши предприятия. „Трябва да бъде преосмислен подходът за раздаване на помощи”, каза тя. 

Относно проверките на сегашния регионален министър Иван Шишков за некачестввено асфалтиране на пътища, тя каза, че никой не краде асфалт и вероятно има некоректно поднесена информация.

„Тази ядка не отразява реално това, което трябва да се следи по стандарт за изграждане на пътища”, допълни Кирова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.