Това установила проверка, извършена в хода на мащабна полицейска акция в региона

Множество проверени търговски обекти, адреси и заведения след мащабната акция на полицията в Пловдивско. Проверките се извършват по различни линии, като една от тях е борбата с купения вот. Над 80 акта и фиша бяха връчени в хода на операцията. Полиция влезе в хранителни магазини, заложни къщи, автоморги и питейни заведения в Раковски и Брезово.

Акции в цялата страна срещу купения вот

Според старши комисар Васил Костадинов, директор на полицията в Пловдив, проверени са и повече от 250 превозни средства. "Установен е случай, при който обект функционира без разрешителни от около две години насам. Съставени са 18 предупредителни протокола. Проверявано е и за държане на дървен материал без разрешителни и е извършена превенция за търговията с дрога край училища", посочи той. 

По думите му има конкретна информация за лица, общности и групи, които се наблюдават по подозрения за купуване на гласове. Проверява се и корпоративният вот. "През юли 2021 г. гласът струваше до 50 лева. Към момента цената вероятно е над 100 лв. заради инфлацията", заяви Костадинов.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.