Все още не е ясен мотивът за извършеното престъпление

Двама души са задържани заради заливането с киселина на ясновидка от Пловдив. Арестуваните са от Враца и са криминално проявени. Те били маскирани и дегизирани. Пристигнали в Пловдив с джип. Извършителят е оставен в района на блока на гадателката. Преди да влезе в апартамента, сложил ръкавици и калцуни.

„Влиза в помещението, където обикновено стои пострадалата, и на практика почти веднага след въпроса: „Как да ти помогна?, следва отговор „Аз ще ти помогна" и я залива със сярна киселина“, заяви районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

В издирването са участвали голям брой служители на реда. Задържаните, които са безработни, са заловени във Враца. Прекият извършител е осъждан за кражба на автомобил и е в изпитателния срок на условната си присъда.

Маскиран заля с киселина жена в Пловдив, издирват го

„Двете лица, по моя преценка, изключително добре са подготвили всички детайли по отношение на извършване на престъплението и са следвали предварително зададен план на изпълнение, което създаде затруднения по отношение на тяхното установяване“, призна директорът на МВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов.

Все още не е ясен мотивът за извършеното престъпление. Изясняват се детайли и дали задържаните са действали по поръчка, или става въпрос за лично отмъщение. Жената е изведена от реанимация. Тя е с дълбоки химични изгаряния от трета степен по лицето, крака и ръката.

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.