Загубата е първа за "трикольорите" под ръководството на Младен Кръстаич

България загуби с 0:1 от Черна гора на старта на квалификациите за UEFA EURO 2024. Мачът се игра пред над 10 000 зрители на стадиона в Разград.

"Лъвовете" имаха отличен шанс да открият резултата в 27-ата минута, когато Кирил Десподов премина с лекота покрай шпагата на Стефан Савич, напредна към наказателното поле на противника и подаде наляво към Груев. Националът ни стреля по земя от движение, но вратарят Милан Миятович спаси.

България се изправя срещу балкански съперници по пътя към UEFA EURO 2024 (ВИДЕО)

Черна гора поведе в резултата в 70-ата минута след грешка в разиграването от страна на "лъвовете". Филип Кръстев сбърка подаване назад отляво пред наказателното поле на България и от това се възползва Владимир Йовович, който пресече топката, комбинира със Стеван Йоветич. Бившият футболист на Манчестър Сити изведе Йовович в наказателното поле на "трикольорите" и резервата на черногорците пусна успореден пас към точката за изпълнение на дузпа, където Никола Кръстович с едно докосване се разписа в опразнената врата за 0:1.

В последната минута на редовното време Кирил Десподов бе изведен отдясно в наказателното поле на Черна гора и центрира успоредно по земя към точката за изпълнение на дузпа, където Радослав Кирил продължи с пета за Георги Русев, който стреля много силно, топката премина покрай стража Миятович, но от голлинията капитанът Стефан Савич самопожертвователно изчисти.

Загубата е първа за "трикольорите" под ръководството на Младен Кръстаич, след като събинът пое тима ни през юли 2022 година.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 
Източник: БГНЕС