Полицията открила у него наркотици

Мъж, опитал да блъсне патрулен екип на полицията в Свиленград, бе прострелян в крака със стоп патрон. Инцидентът е станал в неделя вечерта буквално в центъра на града. Полицията получила сигнал за наркосделка.

Мъжът не се подчинил на сигнал със стоп палка. Когато видял полицаите, потеглил на заден ход, ударил патрулката и друг автомобил, който бил спрян наблизо. Последвала гонка. Водачът бил заловен. Оказало се, че той няма шофьорска книжка. Освен това е криминалнопроявен и осъждан. Отказал е да даде проба за наркотици, научи NOVA. Опитал и да даде подкуп на полицаите. В автомобила му са открити тревиста маса и синтетични наркотици. 

Извършителят е 30-годишен бивш състезател по борба от Любимец. В дома му са открити 140 гр. марихуана, в него – 3 пакетчета с марихуана и кристалообразно вещество, а в колата му – 2 регистрационни табели на друга кола и едно мачете. При опита да бъде задържан, неправоспособният шофьор ударил с вратата на колата си единия полицейски служител. Униформеният има охлузвания и натъртвания.

Мъжът е осъждан. Последно е излязъл от затвора през 2021 г., когато изтърпял 11-месечна присъда за трафик на бежанци, подчерта заместник-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова. Освен за трафик на бежанци у нас, е осъждан и за шофиране без книжка, както и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

След като опитва да избяга и след предупреждение, полицаите стрелят. 30-годишният шофьор е прострелян в крака и седалището. Задържаният е под стража в болницата. Обвиненията срещу него предвиждат затвор до 6 години. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за притежание на наркотици, за неизпълнение на полицейско разпореждане и за причиняване на телесна повреда на полицейски служител.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.