През последните дни дишането му е било затруднено, се посочва в иязвлението

Папа Франциск е приет в болница в Рим с респираторна инфекция, съобщиха от Ватикана, предаде Би Би Си.

През последните дни дишането му беше затруднено, но не е с COVID-19, се допълва в изявлението. В информацията се уточнява още, че "инфецкията изисква няколко дни подходяща медицинска терапия".

Папа Франциск отбелязва 10 години начeло на Римокатолическата църква

По-рано говорителят на Ватикана Матео Бруни каза, че папата е бил настанен в болница за "някои предварително планирани прегледи".

„Папа Франциск е трогнат от многото получени послания. Той изказва своята благодарност за съпричастността и молитвите", се казва още в изявлението.

Зануси: Папа Йоан Павел Втори се бореше със злото, но често и не го забелязваше

Въпреки заболяванията си, папата остана активен и предприе пътувания в чужбина тази година. Той посети Демократична република Конго и Южен Судан през февруари.

През януари папата ръководи погребението на своя предшественик папа Бенедикт XVI, който беше първият папа, оттеглил се от векове насам заради здравословното си състояние.

Ватиканът ще изпрати проповед на папата в Космоса

Папа Франциск по-рано посочи, че може също да пожелае да последва стъпките на Бенедикт, в случай че здравето му се влоши.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.