Двукратният носител на "Оскар" призна, че не се е грижил за здравето си

Известният холивудски актьор Том Ханкс е диагностициран преди повече от 10 години с диабет тип 2 – най-честата форма на това метаболитно заболяване. „Отидох при лекаря и той каза: Знаеш ли онази висока кръвна захар, с която се бориш от 36 години? Е – получил си диабет тип 2“, каза известният актьор. Двукратният носител на "Оскар" призна, че сам е виновен за болестта си, тъй като не се е грижил за здравето си, както и за храненето и теглото си.

„Оказах се пълен идиот. Бях диагностициран с диабет тип 2 поради големите колебания в теглото ми. Кулминацията на болестта беше, когато работех по „Филаделфия“, каза актьорът. „Виждали сте ме по филмите, как изглеждах. Истински дебел идиот. Мислех, че мога да избегна това, като премахна кифлите и чийзбургерите от менюто си, но имах нужда от повече от това. Лекарите казват, че ако продължа да поддържам желаното тегло и продължа да се храня здравословно, вече няма да имам нужда да приемам инсулин“, каза Ханкс.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.