Снощи беше наводнен булевард „Васил Левски” и няколко улици в града

Продължава възстановяването на инфраструктурата заради спукания магистрален водопровод във Варна. Снощи беше наводнен булевард „Васил Левски” и няколко улици в града.

Малко след 20:00 ч. на 18 април тонове вода заляха булеварда и улиците около него.

Стихията понесе цели парчета асфалт. Най- сериозни са щетите по улица „Петър Скорчев”, в която се отвори дупка с дълбочина повече от 2 метра.

Още снощи от ВиК започнаха спешен ремонт. Ремонтните дейности продължиха през целия ден, а от ВиК дружеството се ангажираха да възстановят инфраструктурата в срок от 2 седмици.

Хората, които живеят в района, споделят, че подобни аварии е имало и преди.

„Предните пъти поне отнема поне между 2 или 3 месеца, за да се отремонтира улицата. Така че следващите 2 до 3 месеца очакваме да е в това състояние. По-лошото е, че след няколко години ще се случи същото”, заяви Веселин Стоилов.

„Това се случва за последните 10-тина години за шести или седми път”, казва още мъжът.

А причината за спукването на тръбата все още остава неясна.

„Няма как да установим. Водопроводът е сравнително нов. Изграден е около 2006 г. , като минималният му срок на експлоатация е 50 години, така че няма как установим каква е причината за аварията”, каза Петър Карагьозов - ВиК – Варна.

И докато ремонтните дейности по улицата продължават водоподаването на хората вече напълно е възстановено.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.