Белият дом отбеляза, че пандемията почти е спряна, което доведе до отмяна на ограниченията от страна на правителството

На 11 май ще бъдат прекратени изискванията за ваксинация на пътуващите до САЩ и на държавните служители, обяви Белият дом.

"Днес обявяваме, че администрацията ще прекрати изискванията за ваксина за Ковид-19 за федералните служители, федералните изпълнители и пътуващите с международни самолети в края на деня на 11 май, в същия ден, в който приключва извънредната ситуация за общественото здраве", се казва в изявление, цитирано от АФП.

Повече от един милион души са починали от COVID-19 в САЩ. Въпреки това Белият дом отбеляза, че пандемията почти е спряна, което доведе до отмяна на ограниченията от страна на правителството, датиращи от времето, когато болестта опустошаваше цели общности и налагаше осакатяващи икономически спирания.

Байдън прекрати извънредното положение, обявено заради COVID-19

"От януари 2021 г. насам смъртните случаи от Ковид-19 са намалели с 95 %, а хоспитализациите - с близо 91 %. В световен мащаб смъртните случаи от Ковид-19 са на най-ниските си нива от началото на пандемията", се казва в изявлението.

Според Белия дом "изискванията за ваксините са засилили ваксинацията в цялата страна, а нашата по-широка кампания за ваксинация е спасила милиони животи".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС