Тече разследване

Банкова институция в Букурещ е била ощетена с около 240 хиляди евро. Причината – нейни банкомати са били заредени с фалшиви банкноти. Текат обиски в румънската столица, съобщава агенция Аджерпрес.

Откриха недекларирана валута за 1.4 млн. лв. в камион на "Капитан Андреево"

Прокурори от Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ) и полицаи от Дирекцията за борба с организираната престъпност осъществяват четири обиска в община Букурещ във връзка с разследване на организирана престъпна група за пускане в обращение на фалшиви банкноти и измама, съобщи ДРПОПТ.

През ноември банкоматите на банковата институция в продължение на три дни били зареждани с 486 фалшиви банкноти от по 500 евро. От тях само шест банкноти са били засечени от мултифункционалните апарати, а останалите са били приети.

Според Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма банкнотите са известни и на европейско равнище заради високото качество на фалшификация и поради факта, че не могат да бъдат разпознати с просто око.

В централната структура на ДРПОПТ ще бъдат отведени двама души за разпит, информира още Аджерпрес.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: София Георгиева, БТА