Гъст, черен дим се издигаше на стотици метри в небето, докато пламъците поглъщаха неокласическата Централна поща на Манила

Огромен пожар нанесе щети за милиони в столицата на Филипините. Пламъците изпепелиха голяма част от централната поща в Манила. Огънят се възпламенил около полунощ, а близо 8 часа отне на пожарникарите да потушат пламъците. За щастие няма жертви и пострадали.

Сградата е с историческо значение. Тя е построена през 1946 г., след като зданието, в което се е намирала централната поща, е било унищожено през Втората световна война. Според властите, щетите от пожара възлизат на 5,3 милиона долара.

„Според информацията, с която разполагаме,  пожарът е започнал от приземния етаж, където се намира офисът за основните пощенски услуги. Разраснал се е много бързо, защото пространството е ограничено, а горещината е била огромна”, заяви Кристин Тула, директор на пожарната служба в Манила. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.