Съветите са събрани в книга

Книгата „Спестовни идеи за моята кухня” дава съвети как да готвим икономично, разнообразно и здравословно. Тя е наръчник на заетите и работещи домакини и майки.

„Важно е човек да има план и система,по която да пазарува, да готви и да съхранява храната си. Парадоксът е, че при тези високи цени на храните, ние продължаваме да изхвърляме огромни количества качествена храна”, обясни Анастасия Салабашева, автор на книгата.

Ако пазаруваме само това, което ни е необходимо, можем да купуваме качествени продукти и да се храним здравословно,  допълват авторите.

„Идеята за създаването на книгата дойде от собствения ни опит. Оставането ни вкъщи покрай пандемията, ни накара да се огледаме и да си преподредим хаоса и безпорядъка, да оценим колко ненужни неща имаме, колко много разхищаваме и, че може да имаме много по-интересен живот в ежедневието си, в кухнята си”, допълни Десислава Тодорова, автор на книгата.

В помощ на домакинята идва предварително направеното седмично меню и пазаруване. Това води до оптимизиране на време и разходи.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.