Край Ямбол блокадата беше на международния път към граничен пункт Лесово

Национален протест срещу войната по пътищата организираха близки на загинали при катастрофи. С едноминутно мълчание те почетоха паметта на роднините си.

Край Ямбол блокадата беше на международния път към граничен пункт Лесово. Семейства на загинали се събраха в още 19 населени места в страната. В писмо до председателя на Народното събрание протестиращите настояват за спешна среща с Росен Желязков. Планират протест и на 31 май в София.

"Нашите искания са незабавни промени в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за движение по пътищата. В случай при убийство на пътя, когато има употреба на алкохол, на наркотици, грубо нарушение на закона за движение на пътищата, да бъдат гледани като умислени престъпления”, заяви Иван Спасов.

"Ние преди всичко сме хора, които страдаме от болката на потърпевшите семейства. Не искаме разплакани майки, не искаме почернени фамилии", каза Теодора Тачева –  кмет на с.Козарево.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.