Той започва да тренира плуване на 4-годишна възраст

Александър Божилов е на 18 години и е състезател по триатлон. „Триатлонът е комбинация от плуване, колоездене и бягане. Някои хора го намират за много труден, много сложен, но за мен специално е много интересен. Намерих го като спорт преди 5-6 години и започнах да тренирам не толкова сериозно. Последните 2 години започнах да наблягам на сериозните тренировки”, разказа Александър Божилов.

Той е бил държавен шампион по триатлон. Тренира плуване от 4 годишен. Участва в състезания по триатлон, дуатлон и акватлон. „Миналата година станах държавен шампион при мъжете и като цяло съм най-добрият в момента в България.Акватлонът е комбинация от плуване и бягане като плуването е 1000 метра и бягането е 5км., а дуатлонът е комбинация от бягане и колоездене”, разказа още Александър Божилов.

„Този спорт те заразява дефакто, защото той е много тежко изпитание, защото плуваш, излизаш, бягаш, всичко е навързано едно за друго”, допълни Борис Божилов,треньор на Александър.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.