Не знаем дали Гешев ще бъде тук на изслушване пред Правната комисия, посочи тя

Комисията за имунитетите има краен срок за работа до 18 юли, тя ще работи максимално бързо. Проектът на решение ще се разгледа преди лятната ваканция, това е експедитивно действие. Това каза зам.-председателят на ПГ на ПП–ДБ Надежда Йорданова за "Твоят ден".

"В България е трайна парламентарна практика, когато има искане от снемане на имунитет, да бъде формирана комисия. От 2006 г. насам има 9 такива комисия. Трайна практика е и когато има поискани повече от един имунитета, временната комисия да се занимава с всички искания.  Така се спазва Конституцията. Всички пекулации как ще работи и какви предложения ще направи са преждевременни. Не знаем дали Гешев ще бъде тук на изслушване пред Правната комисия", коментира тя. 

По думите ѝ имунитетът на депутатите е, за да бъдат независими и да вземат свободно решения. "Заявила съм достъп до доклада с документите за "Барселонагейт". Процедурата за достъп е малко странна и неясно аргументирана. Надявам се до края на седмицата да се запозная с документите", заяви Йорданова.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.