Голяма част от страната прекара часове наред със сирени за въздушна тревога

Поредна нощ на руска въздушна атака срещу Украйна. Голяма част от страната прекара часове наред със сирени за въздушна тревога.

Атаката с дронове срещу Киев и Киевска област е била отблъсната от украинската противовъздушна отбрана. Властите в западния град Лвов съобщават, че Русия е ударила критична инфраструктура в града, предизвиквайки пожар. Удари са нанесени и срещу Запорожие, в Югоизточна Украйна. Там са поразени комуникационни съоръжения, ферма и популярно място за почивка.

 

„В някои участъци нашите сили се придвижват напред, в други отбраняват позиции или устояват на щурмовете и засилените атаки на окупаторите. Нямаме загубени позиции, а само освободени. Те имат само загуби. Няма укрепления и резерви в държавата на злото, които да спрат Украйна, защото ние сме на наша земя и това ни дава най-голямата сила”, заяви украинският президент Володимир Зеленски.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.