Защо мъж, който блъсна и уби двама младежи, получи само 5 години затвор?

Близки на загинали при катастрофа излизат на протест пред Съдебната палата в София. Случаят е от 2020 г., когато две момчета - на 16 и 17 г., загинаха близо до пловдивското село Кадиево.

Национален протест срещу войната по пътищата (ВИДЕО+СНИМКИ)

19-годишният шофьор, при когото са се возили, е шофирал под въздействието на марихуана. Карал е с над 100 км/ч и се е ударил в крайпътно дърво. За смъртта на двете момчета Апелативният съд постанови присъда от 5 години лишаване от свобода и 8 години без книжка. Делото вече е предадено на Върховния съд, а днес е поредното заседание.

„Той е доказан джигит, организатор на гонки, дрифтове и състезания. В момента срещу него тече второ досъдебно производство. С превишена скорост и под въздействието на наркотици той уби двете деца. Това е прекалено малка присъда за два детски живота. В момента е на свобода срещу 2000 лв. гаранция", каза Силвия Вълкова, майката на загиналия Виктор Василев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.