Защо се стигна до поредния случай на съседски тормоз

Опасен случай, който показва системни проблеми. Междусъседска война стигна до опит за решаване на проблема с оръжие. На кадри от охранителни камери се вижда как мъж насочва пистолет към главата на свой съсед. Причината - вдигал твърде много шум. 

САМО ПРЕД NOVA: Пистолет в главата след съседски спор за шумна врата

Случаят е от 24 май. Екшън сцената се разиграла в блок 538 на столичния квартал „Люлин”. Потърпевшият Ивайло Стоянов сподели пред камерата на NOVA, че се е уплашил много. Съседът му го обиждал преди да насочи оръжието си към лицето му. 

Мъжът с пистолета е таксиметров шофьор. Държал се грубо дори с полицаите, които Ивайло повикал. „Никога не съм говорил с този човек, нито сме имали някакъв конфликт. Дори допреди този случай не знаех дали не е глухоням”, каза още той.

Все още няма информация дали оръжието е иззето. В един от разговорите, които потърпевшият провел с  кварталния, той му казал, че е параноик. Според други съседи на агресивния мъж той системно вдигал шум, тропал, събарял мебели и чукал с чук посред нощ. Твърдят, че дори пребивал приятелката си.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.