Случаят се е разиграл този следобед преди гара Провадия

Неизвестни са замеряли влака Варна-Враца с камъни този следобед. Ранен е машинистът, съобщават от БДЖ. Това е станало преди гара Провадия малко след 17:00 часа днес.

Влакът е замерян с камъни, при което е счупено предното стъкло на локомотива. Машинистът е ранен в рамото и е засегнато едното му око.

Драстично зачестяват случаите на посегателства над влакове с камъни

Веднага е подаден сигнал на тел. 112. Органите на реда работят за установяване на извършителите.

Поради инцидента влак № 2654 се движи със закъснение от 185 мин., като за пътниците е осигурена вода в гара Шумен, съобщават още от БДЖ. Също така предвид създалата се ситуация се очакват смущения в графика за движение на влаковете.

За пореден път замеряха пътнически влак на БДЖ с камъни (ВИДЕО)

БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака. Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите им да бъде упражнена цялата строгост на закона.

СЛЕД ХВЪРЛЕНИ КАМЪНИ ПО ВЛАК: Две момичета са ранени, нападателите се издирват

От железниците напомнят, че хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Неизмеримо по-важни от парите обаче са човешкият живот и здраве, казват още от БДЖ.

Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.