Те са популярна туристическа дестинация в Бразилия

Водопадите Игуасу – едно от най-красивите природни чудеса в света, разположени на границата между Бразилия и Аржентина,  са увеличили шест пъти водния си дебит. Причината – проливните дъждове, които се изливат от седмици в района.

Обичайно от водопадите падат по 1,5 милиона литра вода в секунда. Но заради придошлите  води дебитът се е увеличил до 9 милиона в секунда. Уникалната гледка на падащата от близо 100 метра вода привлича милиони туристи всяка година. Но за няколко дни властите забраниха достъпа до водоскоците заради повишеното ниво на водата.

Шимпанзе, държано 28 години в плен, видя небето за пръв път (ВИДЕО)

Игуасу всъщност е съвкупност от около 275 водопада, образувани от реките Игуасу и Парана. Най-големият от тях е водопадът "Гърлото на дявола". Те се намират в бразилския Национален парк "Игуасу", който е най-големият субтропичен резерват в света. Общата дължина на водопадите е 2700 м., а височината им варира между 40 и 82 метра. 


Новините на NOVA - в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: Ройтерс