Сблъсъкът между двамата британци трябваше да се проведе в зала "О2 Арена" в Лондон на 12 август

Предстоящият мач на Дилиан Уайт с Антъни Джошуа бе отменен, след като случаен антидопингов тест на Уайт върна "противоречиви аналитични разкрития". Доброволната антидопингова агенция (ВАДА) заяви, че е уведомила Асоциацията на боксовите комисии и Британския боксов борд за контрол, че "произволен антидопингов протокол", взет от Уайт, е върнал противоречиви резултати.

"След тази новина, боят е отменен, като предстои да бъде проведено пълно разследване", казаха в свое изявление от Matchroom. Sky Sports News потърси лагера на Уайт за коментар.

Арестуваха бившия световен шампион Дионтей Уайлдър за притежание на оръжие

Сблъсъкът между двамата британци трябваше да се проведе в зала "О2 Арена" в Лондон на 12 август. Бившият световен шампион в тежка категория Джошуа има дългогодишно съперничество с Уайт, който го надви в аматьорските нива, преди Ей Джей да спечели златен медал на Олимпийските игри в Лондон през 2012. Като професионалисти, двамата се биха в страхотен мач за титлата в тежка категория на Великобритания, а победител с технически нокаут в седмия рунд излезе Джошуа.

Спечелилият измежду Джошуа и Уайт бе спряган за потенциален сблъсък с Дионтей Уайлдър, като за вероятна локация се сочеше Близкия Изток по-късно тази година. 

Мачът между Тайсън Фюри и Олександър Усик пропадна

Източник: БГНЕС