Адвокатът им не е внасял жалба за по-лека мярка за неотклонение

Двамата близнаци, обвиняеми за съучастие в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица, предпочитат да останат в ареста. Адвокатът на братята - Светлана Зарчева, заяви пред агенция "Фокус", че срокът на задържането им изтича в понеделник. „Не съм пуснала жалба. Не обжалвам решението на Районния съд", каза адвокат Зарчева.

А междувременно серия нови протести започват жителите на Цалапица. Те готвят и голям протест в София. За утре е предвидено да се съберат в 12:30 часа преди съдебното заседание. 

В ефира на NOVA, майката на Димитър поиска разследващият прокурор по случая да бъде отстранен. Тя разкри, че основният заподозрян Рангел Бизюрев е локализиран, но все още не е задържан. 

Майката на убития Димитър от Цалапица: Нещо се прикрива, има голям чадър

Припомняме, че 24 годишният Димитър Малинов от Цалапица бе намерен мъртъв. Двамата близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са помогнали да бъде заровен трупът, са с обвинения за лично укривателство на обвиняемия за убийството Рангел Бизюрев, което по закон се наказва с до пет години затвор. Всички обаче смятат, че близнаците са съучастници в убийството.

Рангел се издирва с европейска заповед за арест в Германия.

Майката на убития Димитър от Цалапица: Нещо се прикрива, има голям чадър