В този толкова тежък момент за семейството и за екипа на компанията ще помолим за уединение, казват от компанията

С прискърбие ви съобщаваме, че днес загубихме нашия колега, баща и добър приятел - съоснователя на застрахователна компания "Лев Инс" АД, Алексей Петров. Вярваме, че институциите ще изпълнят отговорно и безпристрастно своите задължения по разкриването на този безскрупулен и варварски акт на отнемане на живот. Това се казва в позиция от застрахователната компания.

 

ПОКАЗНО УБИЙСТВО: Застреляха Алексей Петров (ВИДЕО+СНИМКИ)

"В този толкова тежък момент за семейството и за екипа на компанията ще помолим за уединение, разбиране и търпение от страна на медиите. Екипът на компанията поднася своите най-искрени съболезнования на семейството на Алексей Петров. Кураж и сила!", пише още в позицията.

Около 16 часа на паркинга на компанията е влязъл видимо брониран автомобил.

Проф. Юлий абаджиев е член на УС на международната академия „Командос”, с която се свързва името на Алексей Петров. NOVA успя да се свърже с него. По думите му жертвата е нарушила правилата за охрана, които му били наредени. Тримата охранители били опасно отдалечени от Алексей Петров и жената, която го придружавала.

СНИМКИ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ВИЖТЕ ТУК

Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) скърби за загубата на Алексей Петров. „България загуби ярък визионер, ръководен от грижата за българския бизнес. Инвестицията в младите хора, тяхното образование, кариерно развитие и благоденствие в Родината бе лична кауза на доц. Алексей Петров. Академичната му дейност ще остане дълго в паметта на студентите му в ПУ “Паисий Хилендарски”. Националната сигурност и борбата с корупцията бяха мисията на доц. Петров, която той неуморно защитаваше. ССИ беше в сърцето му, а той е и винаги ще остане сърцето на ССИ. Делото му няма да бъде забравено. Ще продължим мисията и битките му неуморно, както го правеше той”, пише в позиция на Съюза, чийто изпълнителен директор беше Петров.

От ръководството на Пловдивския университет също изпратиха позицията си до NOVA. 

ВСИЧКО ЗА ПОКАЗНОТО УБИЙСТВО ЧЕТЕТЕ ТУК