Момчето пресичало на пешеходна пътека

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал около 21:17 часа в събота в района на кръстовището на улиците "Гурко" и "Цар Иван Шишман". Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил. Колата е влачила детето около 100 метра преди да спре. Водачът, П. Т. е на 37 години. Задържан е. 

Очаква се по-късно днес дежурен прокурор от Софийска градска прокуратура да повдигне обвинение на водача П.Т., като го задържи за срок до 72 часа. От държавното обвинение съобщиха, че ще искат постоянен арест на шофьора.

"Пробата на шофьора, която са направили пристигналите на място полицаи, е била положителна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вечества, която е била отрицателна. Взети са му и кръвни проби за изследване". Това заяви в ефира на „Събуди се” главен инспектор Марио Киричков от сектор "Криминална полиция", СДВР.

Шофьор с над 2 промила уби дете на пешеходна пътека в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

По думите му с шофьора в колата е пътувала и жена. "Експертизи предстои да установят скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че управлението на колата е било по-скоро неадекватно", подчерта Киричков. 

Водачът е задържан на място. "Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга", посочи главният инспектор и подчерта, че и полиците, и Спешна помощ са се отзовали много бързо на сигнала за инцидента. 

Мъжът първоначално е дал "нелепи обяснения на случилото се", заяви Киричков. Водачът има четири фиша за нарушения на Закона за движение на пътищата, но не са за застрашаващи управлението на автомобила нарушения. 

Още по темата гледайте във видеото.