Управителят на МЦ "Майчин дом" д-р Иван Диков с право на отговор

В началото на седмицата NOVA разказа за напрежение в най-голямата АГ болница у нас – „Майчин дом”. Лекари, вече бивши служители на здравното заведение, дадоха пресконференция, по време на която обвиниха ръководството в нередности и злоупотреби. Въпреки, че в излъчения материал беше изразена позицията на лечебното заведение и на медицинския център, който е негово дъщерно дружество. От там поискаха да направят още уточнения относно отправените към тях обвинения.

Напрежение между бивши и настоящи служители на „Майчин дом“

„Искам да направя следните уточнения. От месеци има безпардонна медийна атака на всички нива към всички държавни учреждения, неправителствени и правителствени организации. Целта е една – да се уязви ръководството на „Майчин дом” и да се овладее болницата заради някакви лични и конюнктурни желание. Лично аз поисках право на отговор, защото в излъчения репортаж бях обвинен, че съм назначен като марионетка на директора на болницата професор Костов”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” управителят на МЦ "Майчин дом" д-р Иван Диков.

И допълни: „Бих помолил д-р Алън Начев да се запознае с нормативната база и Закона за лечебните заведения. Аз не съм на постоянен трудов договор, а изпълнявам длъжността след проведен конкурс и съм утвърден от Съвета на директорите като ми е възложено управлението на медицинския център със срочен договор”.

Повече по темата гледайте във видеото.