Вижте рецептата

"Marry Me Chicken" е бърза и лесна рецепта за пилешки гърди с билки, чесън, сушени домати, пармезан и сметана. Това ястие е едно от най-търсените в Google през 2022 г. Една от теориите за произхода е, че няколко гурме експерти опитали това ястие и единият от тях казал, че е толкова вкусно, че буквално би се оженил за него. Оттам идва и наименованието "Омъжи се за мен" пиле. 

Малките тайни за перфектния вкус на любимите ни десерти

Ето и рецептата: Измийте и подсушете пилешките бутчета. Нарежете сушените домати на дребно, а чесъна - на ситно. Настържете пармезана. Хубаво овкусете пилешките бутчета в сол и черен пипер. Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Запържете пилешките бутчета първо с кожата надолу. Пържете около 5 мин - до златиста кожа, после обърнете и пържете още около 5 мин. Извадете и подредете в тава, в която после ще запечете. Сипете и запържете за около 2 мин нарязаните на дребно сушени домати, чесъна и мащерката.

Добавете пилешкия бульон, сметаната и настъргания пармезан. Разбъркайте хубаво. Оставете сметановия сос да заври. Отстранете и изсипете върху пилешките бутчета. Поставете тавата с пилето със сметана в предварително загрята фурна на 200 °C и запечете за около 25 мин. Сервирайте пилешките бутчета със сметановия сос със сушени домати и пармезан.