Те са обработили раните на 24 пострадали

Една част от пострадалите при сблъсъците в София снощи са потърсили помощ сами. Те са посетили различни болнични заведения, за да им бъде указана помощ.

Директорът на СДВР: Няма полиция в света, която да остави вандали да унищожат столица

17 са линейките повикани на протеста. Те са обработили раните на 24 пострадали на място. Част от хората са били хоспитализирани, други са освободени.

Как протестът на футболни фенове в София се превърна в погром

Най-честите оплаквания са били за счупени крайници, рани от различно естество, причинени от остри и твърди предмети, както и. наранявания в следствие на побой. Много от оплакванията са на хора обилно напръскани със спрей в областта на очите. Има случай на баща и син, които са били със сериозни наранявания заради спрей.

ЦСМП: 24 пострадали на протеста пред Националния стадион

Пострадал мъж е приет в „Пирогов’, на когото са направени 50 шева.

През спешното отделение на ВМА са преминали трима души, всички с наранявания на главата, един с наранявания на коляното, той е бил настанен в травматология. Двама човека са потърсили помощ в болница „Св. Анна”. Един човек е потърсил помощ в „ИСУЛ”, той е бил напръскан обилна със спрей.

„Много от пострадалите потърсиха помощ сами. Имаше двама човека, на които бяха счупени и двата крака, имаше счупени ръце и много напръскани със спрей. Някои бяха с травми на гърдите, каза Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ-София.