В понеделник певицата сключи споразумение с испанските прокурори по друго дело срещу нея

Осъдена в понеделник да плати глоба от над 7 милиона евро за укриване на данъци в Испания, певицата Шакира е платила още 6,6 милиона евро през август в рамките на друга съдебна процедура, предаде АФП, позовавайки се на обкръжението й.

През юли съд в покрайнините на Барселона обяви започването на ново производство срещу 46-годишната колумбийска изпълнителка за данъчни измами, датиращи от 2018 г. и възлизащи на 6,6 милиона евро с лихвите. 

Шакира сключи споразумение с испанските прокурори

Цялата сума е била изплатена на съда от певицата в края на август, съобщават за АФП от агенцията, представляваща Шакира, потвърждавайки информация на в. "Периодико". 

Според каталунския всекидневник плащането на тези 6,6 милиона, потърсени от прокуратурата, "не предопределя нито вината, нито невинността на певицата по делото, но е допълнителна демонстрация на желанието й да изплати всичките си дългове на испанските данъчни власти".

Съобщението за изплащането на тази сума идва след споразумението, което изпълнителката на хитовете "Waka Waka" и "Hips Don't Lie" сключи в понеделник с испанската прокуратура, за да избегне съдебен процес за данъчни измами през 2012, 2013 и 2014 г.

В замяна на прекратяването на процеса Шакира се съгласи да плати глоба от над 7,3 милиона евро, съответстваща на 50 процента от сумата на измамата. Освен това певицата вече е платила 17,45 милиона евро на данъчните власти, за да уреди положението си по това дело.
       
Певицата, която се премести в Маями с децата си след раздялата си с бившия испански футболист Жерар Пике миналата година, е на "мушката" на испанските данъчни власти и за 2011 г.