Той е на 42 години и е задържан в София

В София е задържан мъж за принуждаване към проституция. Той е на 42 години и е арестуван ден, след като 19-годишно момиче потърсило помощ в полицията. Тя е обяснила, че успяла да избяга от неин познат, след като на 20 ноември вечерта той се опитал насила да я качи в кола в района на бул. „Ботевградско шосе“ в столицата. Дни по-рано пострадалата била настанена в кризисен център за жени.

17-годишна българка е бита и принуждавана да проституира в Берлин

Към момента полицията е установила, че мъжът подбирал внимателно момичетата и след запознанство с тях бързо ги превръщал в жертви на сексуални услуги. В сайт, създаден от него, той публикувал техни снимки. След обаждане на клиент, той водел на посочения адрес момичето, от което прибирал предварително уговорена сума пари. В случай на несъгласие на жертвата, той я принуждавал с жестоко малтретиране – връзване с вериги, гасене на цигари по тялото, нанасяне на порезни рани, даване на опиати, заплахи за убийство.

На мъжа са повдигнати обвинения за заплаха и за склоняване на друго лице към проституция. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за постоянно.

Източник: Мария Вълева, БТА