Един от символите му е статуя, която изобразява прегръдка между Мартин Лутър Кинг и неговата съпруга

Сгушен в центъра на Бостън, едноименният парк е най-старият в САЩ. Създаден през 1634 г., векове по-късно той все още е притегателно място за местните жители. „Това е място, на което идваме да празнуваме, да протестираме, да се усамотим или да се насладим на фестивали и събития”, споделя Лиз пред Voice of America.

200-те декара земя са закупени от колонизаторите, а целта е тя да се ползва за обществени нужди. За сделката са инвестирани средства, събрани от данъците на домакинствата. „По това време къщите не са имали дворове, паркът е бил тяхното място, което всеки е притежавал”, допълва Лиз. Днес един от символите в парка е статуя, която изобразява прегръдка между Мартин Лутър Кинг и неговата съпруга.

Националният музей на жените в изкуствата във Вашингтон отново отвори врати

В това пространство в миналото на паша са пускани крави, тренирали са военни, британски войници са лагерували, а осъдени престъпници са били обесвани. Президентите Джорд Вашингтон и Джон Адамс пък обичали да прекарват време в парка. Кравите в района са забранени преди близо 100 години, днес на разходка могат да се срещнат основно кучета и техните стопани. Над 40 000 са посетителите му ежедневно, около 7 млн. годишно, пише още Voice of America.

Източник: Voice of America