Пострадалият е приет в болница със съмнения за счупване

В рамките на седмица пиян шофьор, ударил полицай и счупил камера на пътя, се озова два пъти в ареста. Причината за първия път е самия инцидент, при който помита полицая, патрулката и техническото средство. А пет дни по-късно обвиняемият не е открит на домашния си адрес, където е трябвало да бъде заради наложената му мярка за неотклонение.

Случаят е от Нови пазар, област Шумен. „На 5 декември служител застъпва нощна смяна. Той по разпореждане работи с техническо средство за контрол на скоростните режими. Служителят взема определеното му място. Докато поставя техниката се намира пред служебния автомобил, който в този момент бива блъснат. Частният автомобил удря полицая и триногата камера”, заяви гл. инсп. Веселин Райнов, началник на РУ – Нови пазар. Пострадалият е приет в болница със съмнения за счупване. В момента е в добро състояние.

След скандал в дискотека: Мъж влачи с колата си охранител и се заби в зала за събития

Пробата за алкохол на 27-годишният мъж, причинил катастрофата, показва 1,51 промила. „Пробата за наркотици е отрицателна. Лицето отказва да даде кръвна проба за лабораторен анализ. Предвид миналото му като водач му е поставена мярка за задържане до 72 часа”, добави гл. инспектор.

Според полицията мъжът има 12 предишни провинения - от липса на документи до сериозно пътнотранспортно произшествие. Поставен е под домашен арест. Но при упражнен контрол се установява, че лицето не се намира на посочения адрес.
„Установен е при негови роднини, на съвсем друг адрес в града. Задържан е и е докладван на дежурен прокурор. Очакваме да бъде задържан под стража”, съобщи гл. инсп. Райнов.

Трима ранени при челна катастрофа на Е-79

Повече гледайте във видеото.