Родители сигнализираха за шум и кал и задръствания в района

Родители на деца, посещаващи 160 детска градина в софийския квартал "Драгалевци" твърдят, че от месец април тази година на метри от детското заведение е изградено депо за инертни материали. Оттогава пътуването към детската градина и обратно е истинско приключение.

Разказват за шум, боклук и рискови ситуации. По думите им сигнали за проблема са подавани многократно до общината, говорили са и с представители на строителните фирми, които оперират в района, но без резултат. Детето на Нели също посещава градината. Тя разказа, че на нея и останалите родители било обещано до 9 часа да не се работи на депото, за да няма задръствания заради камионите. Това обаче не се случило.

Кой контролира дейността на частните детски градини

Красимира Гацева е директор на 160 ОДЗ „Драгалевци”. По думите ѝ проблемът датира от април, когато започнало изграждането на канализация в региона. Придвижването с коли е много трудно заради калта, която разнасят камионите.

От Общината уточняват в своя официална позиция, че указанията им са тежкотоварната техника да не се движи в интервала между 8 и 9 часа, както и между 17 и 18 ч.

Повече гледайте във видеото.