Хората търсят и плащат абонаменти за добри медии, които проверяват информацията си, смята той

През 2022 г. войната в Украйна за мен беше доста изненадваща. 2023 г. може би надмина несигурността и проблемите, които се създадоха. Медийната година беше хаотична, с интересни и опасни развития. Това каза преподавателят по журналистика в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов в „Твоят ден“.

Проф. Караджов: Визитата на Зеленски в САЩ е опит да се повлияе на републиканците

Според него социалните медии пречат да се поеме въздух и да се успокоят нещата. "Хората психологически се страхуват, че ако не приемат информацията, ще изостанат от развитието на нещата. Има интерес към качествени и сериозни медии, затова съм оптимист. Хората търсят и плащат абонаменти за добри медии, които проверяват информацията си и дори да грешат, имат система за поправяне на грешки. У нас има оазиси на качествената информация", смята той. 

По думите му военната помощ за Украйна е била предвидена. "Има проблем в американската политика - външнополитическите решения стават заложник на вътрешнополитически боричкания. Има група републиканци, които са много влиятелни, те не искат САЩ да подпомага Украйна или иска, но след сериозни отстъпки", посочи проф. Караджов. И допълни, че Тръмп е юридически уязвим, но има силна подкрепа сред републиканците.

Целия разговор гледайте във видеото.