За петте си сезона като треньор на "Реал" Мадрид той спечели 10 трофея

"Реал" Мадрид удължи договора на старши треньора Карло Анчелоти, съобщиха официално от клуба. Новото споразумение с 64-годишния италианец е до лятото на 2026 година.

Това сложи край на спекулациите, че италианският специалист ще поеме бразилския национален отбор от следващото лято. "Селесао" продължава да бъде без постоянен селекционер след раздялата с Тите. Към този момент отборът е воден от временния човек на поста - Фернандо Динис.

Задава ли се радикална промяна във футбола: Съдът разреши създаването на Суперлига

“Реал" Мадрид и Карло Анчелоти се споразумяха да удължат договора на треньора до 30 юни 2026 г. За петте си сезона като треньор на "Реал" Мадрид той спечели 10 трофея: два пъти Шампионската лига, два пъти Световни клубни купи, две Суперкупи на Европа, един път Ла Лига, две Купи на краля и една Суперкупа на Испания.

Карло Анчелоти е единственият треньор, спечелил 4 пъти Шампионската лига, и треньорът с най-много победи в историята на това състезание (118), а също така е първият треньор, спечелил петте най-големи европейски лиги (Италия, Англия, Франция, Германия и Испания)”, посочват от Реал Мадрид в съобщението си. 

Източник: БГНЕС