Историята на ценната вещ е свързана със заплахи, отправени към ливърпулската четворка

Единствената картина, нарисувана от „Бийтълс”, ще бъде продадена на търг, предаде Би Би Си. Платното на четиримата музиканти е създадено по време на турнето им в Япония. След като групата слиза на токийското летище „Ханеда“ на 29 юни 1966 г., Ринго, Пол, Джон и Джордж се отправят към хотела си. Заради смъртни заплахи от местни националисти те са принудени да прекарат цялото време затворени там.

Китара за 1 млн. долара: На кого принадлежи скъпият музикален инструмент (СНИМКИ)

Ливърпул - музикалното сърце на Англия (ВИДЕО)

В стаята им е имало множество подаръци, сред които и материали за рисуване. За да запълни времето си, ливърпулската четворка решава да постави лист фина японска хартия на масата и да нарисува жена.

Ученически бележник на Елвис и уникално копие от албум на „Бийтълс” - на онлайн търг (ВИДЕО)

Почти шест десетилетия по-късно картината вече се продава, а върху нея са и четирите подписа на легендарните британци. Те са поставени в средата на платното, където в онзи момент в хотелската стая е била поставена лампата.

Картината е с размери 54,6 х 78,8 см и ще бъде продадена в „Кристис“ в Ню Йорк на 1 февруари. Тя е оценена на стойност между 400 000 и 600 000 долара.

Сред другите артикули, които ще участват в търга, са плетена жилетка, принадлежала на Джанис Джоплин и китарата „Gretsch“ на Елвис Пресли от резиденцията му в Лас Вегас през 1969 г.

"Представи си мир": 43 години от убийството на Джон Ленън (СНИМКИ)

За 2 млн. долара: Продават китари на Ерик Клептън и Кърт Кобейн (ВИДЕО)

Източник: Би Би Си