Според бившата акушерка Милена Манова само заплащането трябва да се увеличи

Професията медицинска сестра да бъде защитена. Така здравното министерство щяло да бори недостига на кадри. Какво мисли за това предложение една бивша акушерка, която разбуни духовете, напускайки преди 4 месеца неонатологичното отделение във великотърновската болница, унизена от заплащането и отношението към тази професия?

1000 ЛВ. ЗАПЛАТА: Акушерка напусна болницата във Велико Търново в знак на протест

Милена Манова споделя, че се е разделила по взаимно съгласие с болницата. "Отново работя в сферата на медицината, но не в болнично заведение. Чувствам се много по-оценена и реализирана. По-спокойна и по-добре заплатена съм. Ниското заплащане е голям проблем", смята тя. 

Според нея защитена професия е абсолютно излишно понятие. "Тя трябва да бъде добре заплатена, това е най-голямата причина да напускат хората сферата на здравеопазването. Накрая няма да има кой да работи. 5500 лева е годишната такса за медицинска сестра, това е абсурд на фона на заплатата, която се получава. Да се промени законът, така че да може да се записва държавна поръчка втори път.", призова Манова. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.