Това се случи, след като четирима от съветниците подкрепиха избора на новия председател на СОС

Партия "Възраждане" остана без група в Столичния общински съвет. Това се случи, след като четирима от съветниците гласуваха “за” кандидатурата на новоизбрания председател на СОС - Цветомир Петров от ПП-ДБ-СС. Става дума за Красимир Гълъбов, Венци Стойчев, Васил Драганов и Севделина Петрова. Колегата им Деян Николов ги определи като "предатели".

ОТ ОСМИ ОПИТ: Избраха председател на СОС

Така групата на “Възраждане” се разпадна, тъй като верни на партията останаха само трима. По закон, за да съществува група в СОС, тя трябва да има най-малко петима членове.

„Остана единствената част от „Възраждане”. Това, което се случи днес, е това, което казах и в зала – през последните 3 месеца вървеше активна кампания за купуване на общински съветници от всички групи. Някои групи бяха изцяло купени, а други бяха пробити с предложения за постове и пари”, заяви пред журналисти Николов.

Той каза, че не знае какво и колко точно е предлагано, но тази практика е показателна за това как ще се управлява столицата оттук нататък.

„Тези, които са в "сглобка" на национално ниво, се разбраха да направят "сглобка" и в София. От днес, за съжаление, групата на „Възраждане” в СОС намалява. Имаме четирима души, които са предатели и са купени, те повече няма да бъдат в групата”, посочи Николов.

Той се извини на избирателите, че в партията са били вкарани „троянски коне”, които явно не са се водили от каузата „Възраждане”, а са преследвали други интереси или са се поддали на натиск.

„На нас ни предлагаха да се включим в едно управление, което щеше да бъде сглобка в София и да, щяхме да получим всичко, което искахме”, твърди още Деян Николов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase