Той се намира в изоставено швейцарско село

Футуристична бяла кула ще бъде издигната в западнало швейцарско село в прохода Жулие. Tor Alva ще е висока цели 30 метра и ще е най-високата 3D кула в света.

Проектът е стартирал преди три години като инициатива за съживяване на мястото, където днес живеят едва около 16 души. Заобиколена от заснежените върхове на швейцарските Алпи, кулата ще е достатъчно здрава, за да издържи на студените зими и силните ветрове, характерни за планинския проход.

Нова технология позволи 3D принтирането на роботизирана ръка (ВИДЕО)

30-метровата абстрактна конструкция ще се използва едновременно като концертна зала и арт инсталация след завършването ѝ, планирано за юни.

Tor Alva е изработена от бетон, който също е отпечатан на 3D принтер. Проектирана е от архитектите Михаел Хансмайер и Бенджамин Диленбургер, които са пионери в областта на компютърното проектиране и дигиталното производство. Въпреки че 3D принтирането на бетон съществува от години, за първи път в процеса се интегрира арматура или стоманени армировъчни пръти, които придават на конструкцията необходимата стабилност.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase