Инцидентите стават в рамките на два дни

Втори автобус на градския транспорт в Добрич е бил обстрелван през изминалите два дни. Използваното оръжие вероятно отново е било въздушна пушка. Инцидентът е станал късно снощи, а в превозното средство нямало пътници. Нанесени са само материални щети.

Първият инцидент е станал докато автобусът се е движил по редовното си направление през квартал "Строител" в града. „Чух доста силен тътен в един от кварталите, докато пътувах по редовната линия на градския транспорт. Веднага спрях и установих, че вероятно е стреляно с въздушна пушка. Подадох сигнал на 112. В автобуса имаше няколко непълнолетни лица, които прехвърлих при един от колегите, за да не им създавам допълнителен стрес. Хората бяха леко уплашени, но не бяха ранени”. Това разказа в ефира на „Здравей, България” шофьорът Хинко Хинев.

Замериха с бутилка пълен автобус на градския транспорт в Пловдив

„За нашето дружество това е вторият подобен инцидент. Миналата година малолетни замеряха автобусите ни с камъни. Но сега ситуацията е доста по-сериозна”, подчерта временно изпълняващият длъжността директор на Градски транспорт - Добрич Катя Петкова.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase