Първата група от 1200 тръгва в петък

Русия ще евакуира 9000 деца от Белгород и областта заради зачестили украински атаки. Преди три дни властите в града обявиха, че затварят всички училища, университети и търговски центрове. Според губернатора на Белгородска област в последната седмица украински дронове и ракети са убили 16 и са ранили близо 100 души.

Нова руска атака по редица украински градове

Същевременно въоръжени групи влязоха в Русия от Украйна и водиха боеве в няколко села в Белгородска област. Днес Владимир Путин посети централата на ФСБ и каза, че участниците в тези групи трябва да бъдат намерени и елиминирани, независимо къде се намират. От обявеното не става ясно какво ще се прави с родителите на тези 9000 деца. Губернаторът каза, че първата група от 1200 тръгва в петък.

Раждаемостта в Русия намалява след началото на войната в Украйна

„Разбира се, че ситуацията е трудна. Живеем в пограничен район. Ще бъде пресилено да кажа, че хората са свикнали. Но вече гледаме на тези неща малко по-различно. Ние ще победим, разбира се. Но хората се тревожат, притеснени са. Най-вече за децата и внуците се тревожим. За самите нас не ни е грижа толкова”, коментира Владимир Селезньов, жител на Белгород.

„Мисля, че половината хора от Шебекино си тръгнаха. Войната трябва да спре. Не знам как, но трябва да спре възможно най-скоро. Всички искат мир и искат да се върнат у дома”, каза Валентина, жителка на Шебекино. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase